
Sárgabarack -
Bergeron Sárgabarack – A nyár zamata egyetlen harapásban Fedezze fel a Bergeron sárgabarack különleges ízvilágát – egy prémium minőségű gyümölcsöt, amely Franciaországból származik, és méltán vált híressé telt húsú, lédús és aromás termésével. Miért válassza a Bergeron-t? Kivételesen nagy méret – A Bergeron fajta híres az átlagon felüli gyümölcsméretéről és szabályos, kissé lapított formájáról. Intenzív íz és illat – Édes, enyhén savanykás aromája harmonikusan ötvözi a frissességet és a gyümölcsösséget. Sokoldalú felhasználás – Tökéletes frissen fogyasztva, lekvárnak, süteményekbe, kompótnak vagy akár aszalva is. Kiváló állag – Húsa szilárd, mégis szaftos, így szállításra és feldolgozásra is ideális. Származás és betakarítás A Bergeron sárgabarack jellemzően július elejétől érkezik a piacokra. Termesztése a mérsékelt éghajlatot és sok napsütést igényel, ezért a legjobb minőségű termések Dél-Franciaország és Közép-Európa napos dombvidékein teremnek. Tipp a fogyasztáshoz Hagyja néhány órán át szobahőmérsékleten, hogy teljes ízében kibontakozhasson. Hűtve is kiváló frissítő, nyári csemege! A barackok utóérőek. Szállításhoz, tároláshoz kemény állapotába szükséges leszedni de 2-3 nap alatt vajpuhává érik és könnyebb belölle a lekvárfőzős!


Mángold 250g
Vegyszermentesen, fűtetlen fóliasátorban és szabadföldön termesztett, színes mángold levelek. Nem mosott! A mángold A-vitaminban igen gazdag, mintegy 50 g-al fedezhető az ajánlott napi bevitel. K-vitamin és vastartalma is kimagasló.


Barna csiperke gomba (több kiszerelésben)
Ízében közelebb áll a vad csiperkéhez, enyhén diós ízű, húsa keményebb. A kis méretűeket salátákhoz, tésztákhoz ajánljuk, míg a nagy méretű, nyílott barna fejeket grillezéshez is. Aromái a vajjal kiválóan érvényesülnek, sajtokkal együtt igazi csemege. Szintén immunerősítő, védi a sejteket és segít meggyógyítani a sérült szöveteket.

Petrezselyemzöld
Szabadföldön termesztett, vegyszermentes, friss petrezselyemzöld. A-, B9-, C- és K-vitamin tartalma jelentős, vastartalma szintén igen magas.
Tejföl 0.5 l ( új recept szerint)
A tejföl nálunk teljes tejből készül. Kultúrát adunk a tejhez, majd egy napig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy megaludjon. Egy éjszakát hűtőbe rakjuk, hogy karakteresebb ízt eléjük, ezután pedig hagyjuk egy pelenka anyagba a savót kicsöpögni. Ha ez is kész krémesre keverjük és már ehetjük is.

Családi tej 2 l
Szeretnénk kedveskedni a sok tejet rendelőknek és a környezetnek is a két literes palackokkal. A teheneinket zárt rendszerben fejjük, így a tejnek nem lesz "istálló" szaga és íze. A tejet kíméletes technológiával pasztőrizáljuk, így az értékes tápanyagok és vitaminok megmaradnak benne. Teheneinket karámos rendszerben tartjuk és legelőre járnak ki. A tej zsìrtartalma 3,9 % A tej eltarthatòsàga 5 nap. A tej íze legelési időszakban ( április és szeptember között) változhat. A tehenek ezen időszakban vadvirágokat, gyógynövényeket is legelhetnek az ősgyepen. A tej íze és beltartalma is változik. Egy kis szösszenet: Korábbi kutatások már igazolták, hogy a friss füvön élő, legeltetett szarvasmarhák teje ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmaz, mint az állattenyésztő telepeken élő társaiké. Állatkísérletek során azt is igazolták már, hogy a CLA védi a szívet és segíthet a lefogyásban. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének kutatói Hannia Campos vezetésével most azt mutatták ki, hogy az emberi szervezet magasabb CLA-szintje csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Forrás: hvg.hu