Ricotta
A sajt gyártás során keletkező savó további melegítése soràn kinyerhetjük a ricottàt. Ezt ízesítve és pici vanília pudinggal megbolondítva készítjük ezt a krémtùròhoz hasonló terméket. Meggy lekvárral és étcsokoládé forgáccsal tettük még ellenállhatatlanabbá. Tartósítószert természetesen nem tartalmaz. 150gramm található egy dobozban.
Tejföl 0.5 l ( új recept szerint)
A tejföl nálunk teljes tejből készül. Kultúrát adunk a tejhez, majd egy napig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy megaludjon. Egy éjszakát hűtőbe rakjuk, hogy karakteresebb ízt eléjük, ezután pedig hagyjuk egy pelenka anyagba a savót kicsöpögni. Ha ez is kész krémesre keverjük és már ehetjük is.






Homoktövis szörp 500ml
Rostos, 1:5 arányban higítható, csökkentett cukortartalmú, adalékmentes gyümölcs szörp. Az üveg betétdíjas, melyet az ár tartalmaz, 100.-Ft-ért visszaváltható.

Mángold 250g
Vegyszermentesen, fűtetlen fóliasátorban és szabadföldön termesztett, színes mángold levelek. Nem mosott! A mángold A-vitaminban igen gazdag, mintegy 50 g-al fedezhető az ajánlott napi bevitel. K-vitamin és vastartalma is kimagasló.

Levendula méz 1000g
Levendula méz: A levendula méz belsőleg vesebajokra, bélféreg ellen, álmatlanság esetén, vagy nyugtatóként alkalmazható. Külsőleg nyitott sebekre kenve gyorsítja a sebgyógyulást.
Tejföl 0.2 l (új recept szerint)
A tejföl nálunk teljes tejből készül. Kultúrát adunk a tejhez, majd egy napig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy megaludjon. Egy éjszakát hűtőbe rakjuk, hogy karakteresebb ízt eléjük, ezután pedig hagyjuk egy pelenka anyagba a savót kicsöpögni. Ha ez is kész krémesre keverjük és már ehetjük is.

Barna csiperke gomba (több kiszerelésben)
Ízében közelebb áll a vad csiperkéhez, enyhén diós ízű, húsa keményebb. A kis méretűeket salátákhoz, tésztákhoz ajánljuk, míg a nagy méretű, nyílott barna fejeket grillezéshez is. Aromái a vajjal kiválóan érvényesülnek, sajtokkal együtt igazi csemege. Szintén immunerősítő, védi a sejteket és segít meggyógyítani a sérült szöveteket.

Sárga batáta
A klasszikus! Béta-karotinban gazdag. Az én kedvenc felhasználási módom: Csíkokra vágva, tetszőlegesen fűszerezve, kukoricakeményítőben meghempergetve (ropogós textúrát kölcsönöz), cseppnyi olívaolajon megsütve, fokhagymás, petrezselymes tejfölbe mártogatva.