A papírhéjas mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, majd pár percet forraljuk. Hideg vízzel átöblítjük, és kibújtatjuk a mandulákat a barna héjból, miközben a törött és sérült szemeket eltávolítjuk. A fehér natúr mandulát sütőbe tesszük és sokszor átforgatva, kb. 2 órát pirítjuk alacsony hőmérsékleten. Ha már roppanós aranyló barnás a színe kivesszük a sütőből, alaposan megsózzuk és csomagoljuk.
A csontjhéjat eltávolítjuk és a barna papírhéjas mandulát serpenyőbe tesszük, ahol némi olíva olajjal és sok sóval elkezdjük pirítani. Amikor a héja sötétbarna és finoman roppan, még egyszer megsózzuk és csomagoljuk.
Hazai rizstermesztés igazi motorját azok adják, akik szívvel-lélekkel tevékenykednek az ágazatban, és mondhatni az egész életüket annak szentelik, hogy a növény jövője Magyarországon biztosítva legyen. Ennek hatására alapították meg 2006-ban a Magyarországi Rizstermesztők és Feldolgozók Országos Szövetségét (röviden Rizsszövetséget) Ami aktív lobbitevékenységet folytat annak érdekében, hogy a hazai ágazatban dolgozók számára minél jobb körülményeket biztosítsanak.