Válaszd ki a mennyiségnél, hányszor 10dkg-ot kérsz! Fekete Áfonya Erdélyi aszalva cukor nelkül
Válaszd ki a mennyiségnél, hányszor 10dkg-ot kérsz! Körte aszalva Magyar gyümölcs
Válaszd ki a mennyiségnél, hányszor 10dkg-ot kérsz! Magyar aszalt meggy cukor nelkül
Válaszd ki a mennyiségnél, hányszor 10dkg-ot kérsz! Aszalt Sárgabarack cukor nélkül.
Válaszd ki a mennyiségnél, hányszor 10dkg-ot kérsz! Magyar szilva cukor nélkül
Válaszd ki a mennyiségnél, hányszor 10dkg-ot kérsz! Erdélyi tözeg afonya cukor nélkül
A papírhéjas mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, majd pár percet forraljuk. Hideg vízzel átöblítjük, és kibújtatjuk a mandulákat a barna héjból, miközben a törött és sérült szemeket eltávolítjuk. A fehér natúr mandulát sütőbe tesszük és sokszor átforgatva, kb. 2 órát pirítjuk alacsony hőmérsékleten. Ha már roppanós aranyló barnás a színe kivesszük a sütőből, alaposan megsózzuk és csomagoljuk.
A csontjhéjat eltávolítjuk és a barna papírhéjas mandulát serpenyőbe tesszük, ahol némi olíva olajjal és sok sóval elkezdjük pirítani. Amikor a héja sötétbarna és finoman roppan, még egyszer megsózzuk és csomagoljuk.