Aki még csak most ismerkedik a hidegen sajtolt olajok különleges ízvilágával, annak remek választás ez a kóstolódoboz. A 40 ml-es üvegekben levő olajokat kipróbálhatjuk salátákhoz, szószokhoz, mártásokhoz, használhatjuk utóízesítésre, dekorálásra. Az esztétikus doboz ugyanakkor remek ajándék lehet gourmet beállítottságú, illetve az egészséges táplálkozást szem előtt tartó szeretteinknek, barátainknak. A doboz tartalma 6 db 40 ml-es hidegen sajtolt növényi olaj: Fűszerpaprikamag-olaj Máriatövismag-olaj Szőlőmagolaj ** (Great Taste 2020 nyertes olaj) Tökmagolaj Mákolaj Dióolaj
Az egyik legkellemesebb aromájú és ízű, hidegen sajtolt növényi olajunk. Linolsav tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert. Nemcsak finom és egészséges, de E-vitamin tartalmának köszönhetően bőrápoló hatású is. Különösen jót tesz a száraz, kirepedezett bőrnek. Kellemes íze és számos, pozitív élettani hatása miatt használjuk rendszeresen! Kiváló salátaolaj, íze jól illik sajtok, gyümölcsök mellé. Ízesíthetünk vele szószokat, töltelékeket, süteményeket, turmixokat vagy joghurtot is.
A Keleties olajmix sajátossága, hogy nemcsak saláták ízesítésére szolgálhat, de komponenseinek „hőtűrő-képessége” miatt sütéshez is kiváló, így különleges ízt kölcsönözhet a keleti konyha ételeinek, wokban sült finomságoknak.
Aranysárga szín és édeskés, lágy íz jellemzi. Esszenciális zsírsavakban és vitaminokban (pl. antioxidáns hatású E-vitamin) gazdag olaj. Pozitív élettani hatásai és bőrápoló tulajdonsága miatt külső és belső felhasználása egyaránt javasolt. Az olaj jótékony hatású lehet az emésztésre, védi a szív- és érrendszert, csökkenti a magas vérnyomást, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású. Kiváló bőrtápláló tulajdonságainak köszönhetően a bőr és a haj ápolására egyaránt alkalmas. Önmagában is fogyasztható, de remek ízesítője lehet salátáknak, krémeknek, szószoknak, leveseknek, zöldségeknek, továbbá alacsony hőfokon történő sütésre, főzésre is alkalmas.
Sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú olaj. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja, hidegen sajtolt változatban. Az élénksárga, nap felé bólogató, lenyűgöző táblákban virító növény a nyár egyik kedvence, olaját a népi gyógyászatban nehezen gyógyuló sebek és száraz, pikkelyesen hámló bőr kezelésére használták. Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően segít a sejtfalak, a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek és a szívműködés egészségének megőrzésében. Sütéshez és főzéshez kiválóan használható közepes hőfokon, azonban ne hevítsük túlzottan hosszú ideig. Hagyományos magyaros ételekhez, saláták, hidegtálak, majonéz készítéséhez ideális.
A hidegen préselt, kizárólag mechanikus úton előállított extra szűz olívaolaj préselése során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27 °C-ot, ezáltal az értékes összetevők megőrződnek. Az extra szűz olívaolaj telített zsírsavtartalma alacsony, szívbarát, telítetlen zsírsavtartalma ellenben magas, továbbá polifenolokban és antioxidánsokban is gazdag. Az olívaolaj nemcsak finom és egészséges, hanem kitűnően használható természetes, hipoallergén bőrápolószerként is. Jelentős antioxidáns tartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A- és E- vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek késleltetik annak öregedését. A markáns ízű, finom olaj jól illik mediterrán tésztaételekhez, húsokhoz, halakhoz, salátákhoz.
A Grapoila fűszerpaprikamag-olaj kitűnő salátaolaj, nem csípős, ízesíthetünk vele mártásokat, szószokat vagy elkészült sülteket. Jól illik a magyaros ételekhez. Gyönyörű, mélyvörös színével az ételeket, szendvicseket, hidegtálakat esztétikailag is feldobja. Sütéshez nem ajánlott, közvetlen ne hevítsük!
Pörkölt tökmagolajunk esetében a gyártási eljárás változatlanul a hidegen sajtolás, de a magokat préselés előtt finoman megpörköljük. Igaz, hogy így veszítünk egy keveset a hőérzékeny vitaminokból és tápanyagokból, viszont a pörkölt magból sajtolt olaj olyan szintű kulináris élvezetet nyújt, ami az ínyencek számára megér ennyi áldozatot. (Aki a tökmagolaj áldásos hatásai miatt fogyasztaná ezt az olajat, az továbbra is megtalálja kínálatunkban a pörköletlen magból sajtolt változatot, a mag teljes tápanyagarzenáljával.) A pörkölt változat 2022-ben Great Taste csillagot nyert a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, Londonban. A neves szakértőkből álló zsűri véleménye szerint „csodás illata egyből kóstolásra csábít, az olaj selymesen körbefut a szájban, miközben a pirított aromával vegyülő diós tökmagíz szépen kiteljesedik anélkül, hogy túlontúl intenzívvé válna.”