Gazdag esszenciális zsírsavakban, E-vitamin tartalma kimagasló. Világospiros, lágy, gyümölcsös ízű olaj, saláták, hidegtálak, mártások utalógos ízesítésére kiváló. Sütemények tésztájába és krémjébe is keverhető. Ne hevítsük! Fogyaszthatjuk belsőleg vagy használhatjuk külsőleg. E-vitamin-tartalmánál fogva kiváló bőrápoló, a világ egyik legkeresettebb kozmetikai olaja. Táplálja, hidratálja a bőrt, helyreállítja a nedvességegyensúlyt. Intenzív ápolást nyújt az UV-károsodott, valamint a szoláriumozástól kiszáradt, igénybe vett, leégett bőr számára. Bőrápoláshoz, masszázshoz keverhetjük könnyebb bázisolajokkal, magiszapokkal.





Az egyik legkellemesebb aromájú és ízű, hidegen sajtolt növényi olajunk. Linolsav tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert. Nemcsak finom és egészséges, de E-vitamin tartalmának köszönhetően bőrápoló hatású is. Különösen jót tesz a száraz, kirepedezett bőrnek. Kellemes íze és számos, pozitív élettani hatása miatt használjuk rendszeresen! Kiváló salátaolaj, íze jól illik sajtok, gyümölcsök mellé. Ízesíthetünk vele szószokat, töltelékeket, süteményeket, turmixokat vagy joghurtot is.
Különleges ízű, hidegen sajtolt olaj, magas telítetlen zsírsavtartalommal. Már az ókori Egyiptomban is ismerték és használták ezt a gyógynövényt. A feketekömény magjának olaja az esszenciális zsírsavak, az E-vitamin és az egyéb, fenolos összetevők mellett egy timokinon nevű vegyületet rejt, melyről az utóbbi évek kutatásai bebizonyították, hogy a gyógynövény immunerősítő, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, baktérium- és vírusölő, valamint daganatellenes tulajdonsága gyakorlatilag innen eredeztethető. Természetesen az olaj többi hatóanyaga is hozzájárul ahhoz, hogy ez a növény egy igazi aduász. A magolaj antioxidánsai például a szabad gyökök elleni védekezés élharcosai, telítetlen zsírsavtartalma a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikóját csökkenti, de felső légúti tünetek, asztma és allergia, gyomor és bélhurut esetén, továbbá máj- és vesevédőként is ajánlják kúraszerű fogyasztását. A feketeköménymag-olajat külsőleg is használhatjuk, értékes kozmetikai alapanyagként tartják számon. Feszesítő, ránctalanító készítményekben használják, mind a száraz, mind a pattanásos bőr ápolására alkalmas. Levesek, saláták, krémek ízesítéséhez használhatjuk, az immunrendszer erősítésére, kúraszerűen, reggel és este 1-1 kávéskanállal fogyasszunk belőle.





A Keleties olajmix sajátossága, hogy nemcsak saláták ízesítésére szolgálhat, de komponenseinek „hőtűrő-képessége” miatt sütéshez is kiváló, így különleges ízt kölcsönözhet a keleti konyha ételeinek, wokban sült finomságoknak.





Aranysárga szín és édeskés, lágy íz jellemzi. Esszenciális zsírsavakban és vitaminokban (pl. antioxidáns hatású E-vitamin) gazdag olaj. Pozitív élettani hatásai és bőrápoló tulajdonsága miatt külső és belső felhasználása egyaránt javasolt. Az olaj jótékony hatású lehet az emésztésre, védi a szív- és érrendszert, csökkenti a magas vérnyomást, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású. Kiváló bőrtápláló tulajdonságainak köszönhetően a bőr és a haj ápolására egyaránt alkalmas. Önmagában is fogyasztható, de remek ízesítője lehet salátáknak, krémeknek, szószoknak, leveseknek, zöldségeknek, továbbá alacsony hőfokon történő sütésre, főzésre is alkalmas.





Az egyik legtöbb esszenciális zsírsavat, alfa-linolénsavat (Omega-3) tartalmazó növényi olaj. Ezt az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, de szükségét és hasznát látja. A lenmagolaj magas, antioxidáns hatású E-vitamin-tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bír. Segít az edzések utáni izomfájdalmak elkerülésében. A lenmagolaj az étrend oldaláról hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. FIGYELEM! Véralvadásgátlót szedők, valamint hemofíliás betegek csak orvosi felügyelet mellett alkalmazhatják. Jótékony élettani hatásait önmagában egy-egy kanállal fogyasztva, vagy ételeinkhez keverve fejti ki. Elsősorban hidegkonyhai készítményekhez, krémsajtokhoz, köményes, paprikás, fokhagymás szendvicskrémekhez, túróhoz, juhtúróhoz, körözötthöz, salátákhoz ajánljuk. A lenmagolajjal meglocsolt natúr krémsajt apróra vágott lila hagymával pompás, egészséges reggeli lehet. A lenmagolaj nem hevíthető, ne süssünk vele!
Halványsárga színű, mákra jellemző illattal rendelkező olaj. Omega-6 zsírsavban gazdag, mely jótékonyan hat a vérkeringésre és az immunrendszerre. Mákliszttel együtt alkalmazva segít a csontritkulás megelőzésében. A mákolaj nem hevíthető, ezért kizárólag utóízesítésre, díszítésre használjuk. Nagyon jól illik a különféle salátákhoz, öntetekhez, pl. citrommal, gránátalmával párosítva. Édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, süteménykrémekhez is ajánljuk. Íze jól harmonizál a pirosbogyós gyümölcsökkel, zöldsalátákkal, sajtokkal.





Sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú olaj. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja, hidegen sajtolt változatban. Az élénksárga, nap felé bólogató, lenyűgöző táblákban virító növény a nyár egyik kedvence, olaját a népi gyógyászatban nehezen gyógyuló sebek és száraz, pikkelyesen hámló bőr kezelésére használták. Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően segít a sejtfalak, a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek és a szívműködés egészségének megőrzésében. Sütéshez és főzéshez kiválóan használható közepes hőfokon, azonban ne hevítsük túlzottan hosszú ideig. Hagyományos magyaros ételekhez, saláták, hidegtálak, majonéz készítéséhez ideális.





A hidegen préselt, kizárólag mechanikus úton előállított extra szűz olívaolaj préselése során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27 °C-ot, ezáltal az értékes összetevők megőrződnek. Az extra szűz olívaolaj telített zsírsavtartalma alacsony, szívbarát, telítetlen zsírsavtartalma ellenben magas, továbbá polifenolokban és antioxidánsokban is gazdag. Az olívaolaj nemcsak finom és egészséges, hanem kitűnően használható természetes, hipoallergén bőrápolószerként is. Jelentős antioxidáns tartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A- és E- vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek késleltetik annak öregedését. A markáns ízű, finom olaj jól illik mediterrán tésztaételekhez, húsokhoz, halakhoz, salátákhoz.





A napérlelte szőlőszemek magvából hidegsajtolással előállított, feldolgozott szőlőhöz hasonló illatú, zöldes színű szőlőmagolaj alapvető szerepet játszik napjaink korszerű, egészséges táplálkozásában. Könnyen emészthető és koleszterinmentes, rezveratroltartalmánál fogva erős antioxidáns hatású. Baktericid tulajdonsága miatt eredménnyel használható az ekcémás, száraz bőr tüneti kezelésében, és egyéb, gyulladásos folyamatok gyógyításában. Tápláló összetevői, valamint könnyű és gyors felszívódása miatt igen hatékony bőr- és hajápoló, és a narancsbőr elleni küzdelemben is bevethető. Előnyös élettani tulajdonságainak köszönhetően az egyik legértékesebb növényi olajfélének tartják. Füstpontjánál fogva sütéshez, főzéshez, sütemények tésztájának, töltelékének ízesítéséhez, levesek, húsok, mártások, szószok utóízesítéséhez, saláták dekorálásához, ízének gazdagításához használhatjuk. (Aki élettani hatásai miatt fogyasztja, az kerülje az olaj hevítését, hogy ne sérüljenek az értékes tápanyagok.) Nagy örömünkre a Grapoila szőlőmagolaj 2020-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en két csillagos, kiváló minősítést szerzett.