A francia pék-cukrász vonal egyik legközkedveltebb süteménye. Nádcukorral készülő omlós tésztát töltünk saját, egyedi ízvilágú almatöltelékemmel és aprított, pirított dióval. Könnyed, savanykás, mégis édes, laktató és mindazonáltal függőségi viszony kialakítására alkalmas sütemény.
Legkedveltebb fehér típusú kenyerünk, mely a burgonyának és a természetes kovászolási technológiának köszönhetően hihetetlenül puha, szaftos és megfelelően tárolva legalább egy hétig megőrzi frisseségét.
Parasztkenyér alapú ír, vörös cheddaros, jalapeno paprikás, enyhén kukoricás vekni, mely inkább pikáns, sem mint csípős.
Prémium francia vajjal hajtogatott leveles tésztában fekete erdei sonka, ír vörös cheddar sajt és csípős jalapeno paprika, tetején fekete szezámmaggal.
Fontos volt számomra, hogy szóba tudjunk állni a teljesen cukormentes péksüteményekkel, mivel a felnőttek mellett sajnos egyre több kisgyerek is cukor-, illetve pajzsmirigybetegséggel küzd az ipari élelmiszergyártás következményeként is. Ennek a feancia vajjal hajogatott leveles tésztának a Kukutyin Műhely teljes kiőrlésű bánkúti búzaliszt ad alapot, maga a tészta pedig 48 órás fermentáción megy keresztül. A töltelék a nálunk megszokott kakaóporból és eritrit, illetve stevia keveréséből, valamint cukormentes csokiból tevődik össze.
Pirított dióval gazdagított hajdinakenyér 60% teljes kiőrlésű hajdinával és 40% cirokliszttel készül hosszan érve zabkovásszal.
A kakaós csigánk mellett a barna cukorral készülő fahéjas csigánk az, amelyre a legbüszkébbek vagyunk. Ebben a péksüteményben is minden összetevőt a legmagasabb minőség fémjelzi, hiszen ez is a gyermekek nagy kedvence.
Sok vajjal, egy kevés madagaszkári vaníliával, termelői tojással és tejjel készítjük ezt a foszlós kalácsot, ami bármilyen kistermelői lekvárral fenséges reggelivé avanzsálódhat.
Glutén,-Laktózmentes buci 2db/ csomag Gluténmentes lisztből ( kölesliszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéj liszt) készült buci kiváló reggeli/ vacsora alapja! Tetejét fűszeres paradicsomszósszal kenjük! Jó étvágyat!
Gluténmentes vekni 450gr Ciroklisztből készült vekni, alkalmas a gluténmentes étrendet követőknek! Hosszú felszívódású, alacsony glikémiás index miatt az inzulinrezisztenciával küzdők is fogyaszthatják.
Cirok-, zab- és hajdinaliszt keverékével készül ez a zabpehelyből és vörös áfonyából készülő keksz, amely tejterméket és toját is tartalmaz!