Budafoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Pékanyu

Diósdon 2019 november óta építem, az akkor egy személyes kispékségnek indult műhelyemet. A termelés során nagy hangsúlyt fektetek az elsősorban hazai, kistermelői alapanyagok felhasználására és arra, hogy csak és kizárólag vegyszer- és adalékmentes lisztekkel dolgozzunk. A fehérlisztjeinket a szigetszentmiklósi Szabó malomtól, a félbarna búza- és félbarna rozslisztek mellett teljes kiőrlésű rozs- és búzalisztjeink a Bakony lábánál elterülő ökológiai gazdálkodást folytató Szápári Ökofarm és Biomalomtól szerezzük be. Ezek mellett kiemelt beszállítónk a ferencszállási Kukutyin Műhely, melynek alapítói, a Szabó testvérek, élharcosai a hazai regeneratív mezőgazdaságnak. Tőlük kapjuk az alakorból, a tönkölyből, a cirokból, a bánkúti búzából és a kamutbúzából saját köves malmukban őrölt liszteket.

E mellett a természetes kovászolásos technológiával készülő kenyereink lelkét az ún. vadkovász adja, amely élesztőmentes, hosszúérési folyamatú, ezáltal tápláló, egészséges és könnyen emészthető kenyereket eredményez. Minden termékünk a kezdetektől kézműves.

A felhasznált tejtermékeket a pusztazámori Csengőtejtől kapjuk. A felhasznált lekvárokat, gyümölcspüréket pedig szintén magunk készítjük.

 

Szívünk, lelkünk és sok éves szaktudásunk van mindenegyes termékünkben.

 

Időközben ugyanis két péklánytárssal és egy cukrásszal is bővült a csapatunk, akik legalább olyan lelkesedéssel és elkötelezettséggel dolgoznak, ahogyan én, egyedül, a kezdet kezdetén.

 

Fogyasszátok egészséggel!

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
vegán
gluténmentes
cukormentes
tejmentes
tojásmentes
bio
parabénmentes (kozmetikum)
SLS mentes (kozmetikum)
pálmaolajmentes
Ár szerint
A termelő jelenleg szünetelteti a rendelést, nézzen vissza később.

Almás-diós galette

A francia pék-cukrász vonal egyik legközkedveltebb süteménye. Nádcukorral készülő omlós tésztát töltünk saját, egyedi ízvilágú almatöltelékemmel és aprított, pirított dióval. Könnyed, savanykás, mégis édes, laktató és mindazonáltal függőségi viszony kialakítására alkalmas sütemény.  

1290 Ft / db
9 Ft/db

Burgonyás vekni

Legkedveltebb fehér típusú kenyerünk, mely a burgonyának és a természetes kovászolási technológiának köszönhetően hihetetlneül puha, szaftos és megfelelően tárolva legalább egy hétig megőrzi frisseségét.

1300 Ft / db
2 Ft/db

Cheddar-jalapenos vekni 500 g

Parasztkenyér alapú ír, vörös cheddaros, jalapeno paprikás, enyhén kukoricás vekni, mely inkább pikáns, sem mint csípős.

2000 Ft / db
2000 Ft/db

Cheddaros-jalapeno-s papucs

Prémium francia vajjal hajtogatott leveles tésztában fekete erdei sonka, ír vörös cheddar sajt és csípős jalapeno paprika, tetején fekete szezámmaggal.

890 Ft / db
890 Ft/db

Cukormentes kakaós csiga

Fontos volt számomra, hogy szóba tudjunk állni a teljesen cukormentes péksüteményekkel, mivel a felnőttek mellett sajnos egyre több kisgyerek is cukor-, illetve pajzsmirigybetegséggel küzd az ipari élelmiszergyártás következményeként is. Ennek a feancia vajjal hajogatott leveles tésztának a Kukutyin Műhely teljes kiőrlésű bánkúti búzaliszt ad alapot, maga a tészta pedig 48 órás fermentáción megy keresztül. A töltelék a nálunk megszokott kakaóporból és eritrit, illetve stevia keveréséből, valamint cukormentes csokiból tevődik össze.

1290 Ft / db
11 Ft/db

Diós pozsonyi kifli

Klasszikus, amolyan évközi mini bejgli, enyhén fűszeres darált dióból készülő megunhatatlan péksüti. Sok töltelék, kevés omlós tészta. Ahogy ezer éve megszoktuk.

1290 Ft / db
11 Ft/db

Fahéjas csiga

A kakaós csigánk mellett a barna cukorral készülő fahéjas csigánk az, amelyre a legbüszkébbek vagyunk. Ebben a péksüteményben is minden összetevőt a legmagasabb minőség fémjelzi, hiszen ez is a gyermekek nagy kedvence.

890 Ft / db
890 Ft/db

Focaccia

Ez az ún. olasz lepénykenyér habos és egyben ropogós is. A nyári kencék és/vagy a grillezések könnyed "kenyere", ami sok olívaolajjal és friss rozmaringgal készül.

1690 Ft / db
3 Ft/db

Francia vajas kalács

Sok vajjal, egy kevés madagaszkári vaníliával, termelői tojással és tejjel készítjük ezt a foszlós kalácsot, ami bármilyen kistermelői lekvárral fenséges reggelivé avanzsálódhat.

990 Ft / db
4 Ft/db

Gluténmentes zabkeksz (vörös áfonyával)

Cirok-, zab- és hajdinaliszt keverékével készül ez a zabpehelyből és vörös áfonyából készülő keksz, amely tejterméket és toját is tartalmaz!

790 Ft / db
790 Ft/db

Hajdinakenyér 750 g

Ezt a gluténmentes összetevőkből készülő kenyeret zabkovásszal készítem, többségében hajdinalisztből és a ferencszállási Kukutyin Műhely ciroklisztjéből. Tömör, de selymes kenyér a végeredmény, melyet cöliákiásoknak nem ajánlok, de a gluténmentesen étkezők étrendjébe bátran beilleszthető. A zabkovásszal történő érlelés a hagyományos kovászoláshoz hasonlóan nyitott fehérje- és szénhidrátláncokat eredményez, ezért sokkal könnyebben emészhető és táplálóbb.

2400 Ft / db
2400 Ft/db

Kakaós csiga

Prémium kategóriás francia vajjal készülő leveles kakaós csiga, melyben az egyik legmagasabb minőségű kakaóport tesszük, hiszen a kakaós csiga szinte minden gyermek kedvence és elkötelezettek vagyunk a legkisebbek egészségmegőrzése mellett.

890 Ft / db
890 Ft/db