Budafoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Liszt

Mandulaliszt 250 g

Kellemes mandulaíze rengeteg süteményhez, kenyérféléhez, piskótához, kalácshoz, muffinhoz jól illik, keverve vagy önmagában, bázislisztként is használhatjuk. Nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képessége révén sűrítésre is alkalmas, sőt, akár panírozhatunk is benne.

2200 Ft / db
8.8 Ft/g
...

Napraforgóliszt (250 g)

A napraforgómagliszt hántolt napraforgómagból készül, a hidegen sajtolt olaj gyártása során. Ennek köszönhetően alacsonyabb zsírtartalommal rendelkezik, mint a napraforgómag, viszont tartalmazza annak értékes ásványi anyagait. Mivel szénhidráttartalma rendkívül alacsony, valamint természetesen előforduló cukrokat csak elenyésző mértékben tartalmaz, kiválóan beilleszthető a diétás étrendbe. Fehérje-, valamint élelmi rosttartalma kiemelkedően magas és jelentős mennyiségben tartalmaz magnéziumot, cinket, szelént, mangánt, rezet és vasat. Így a napraforgómagliszt fogyasztásával jelentős mennyiségű értékes tápanyaghoz juttathatjuk a szervezetünket. Lágy ízének köszönhetően a konyhában sokféleképpen felhasználható, akár édes, akár sós ételek készítéséhez. A napraforgóliszttel kiválóan sűríthetünk krémleveseket, szószokat, mártásokat, főzelékeket. Ugyanúgy süthetünk, főzhetünk vele, mint a búzaliszttel, akár keverhetjük is a kettőt. Tökéletes alapanyag kenyér- és pizzafélékhez, sós kekszekhez, pogácsákhoz, süteményekhez. (Ha sütünk vele, érdemes egy kis aszkorbinsavat vagy szőlőmaglisztet adagolni mellé, így megelőzhető a tészta hőhatásra bekövetkező, amúgy teljesen ártalmatlan, zöldes színváltozása.) Joghurtba, müzlibe, turmixba vagy shake-be is keverhetjük, kiváló napindító "fehérjekoktél".

800 Ft / db
3.2 Ft/g

Sárga batáta liszt

Sárga édesburgonyából készült liszt. 500g liszt 2.5 kg batáta felhasználásával készül. Gluténérzékeny táplálkozásban használatos, de bárkinek ajánlható. Lisztkeverékben történő használathoz tökéletes, 20-30%-ban adagolva  Külön erre a célra tartott eszközökkel készül (szeletelő, szárító, örlő) így 99.99 % hogy nem szennyeződik gluténnal. 

1950 Ft / csomag
3900 Ft/kg

Teljes kiőrlésű királybúzaliszt 2kg

200-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® teljes kiőrlésű királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)

1700 Ft / db
850 Ft/kg

Teljes kiőrlésű királybúzaliszt 5kg

200-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® teljes kiőrlésű királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)

4250 Ft / db
850 Ft/kg

Világos királybúzaliszt 2 kg

80-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® világos királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)

1700 Ft / db
850 Ft/kg

Világos királybúzaliszt 5 kg

80-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® világos királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)

4250 Ft / db
850 Ft/kg