Új termékek

Málna - 2 kg
Fertődi zamatos málnánk közepes nagyságú, élénkpiros színű bogyóival a legfinomabb málna fajták közé tartozik. Érése kb. június végétől július közepéig tart. 2 kg-os kiszerelésű rekeszekben (a környezetvédelem jegyében itt kérjük hozzanak saját edényt, amibe átönthetjük a málnát)

Málna - 250 g
Fertődi zamatos málnánk közepes nagyságú, élénkpiros színű bogyóival a legfinomabb málna fajták közé tartozik. Érése kb. június végétől július közepéig tart. 1 adag tálkában 250 g

Teljes kiőrlésű alakorkenyér 750 g
A ferencszállási Kukutyin Műhely köves malmi őrlésű alakorlisztjéből természetes kovásszal készülő formakenyér, alacsony glikémiás indexxel és gluténtartalommal.

Cheddar-jalapenos vekni 500 g
Parasztkenyér alapú ír, vörös cheddaros, jalapeno paprikás, enyhén kukoricás vekni, mely inkább pikáns, sem mint csípős.

Parasztcipó 500 g
Egyszerű, fehér típusú kenyér, természetes kovásszal adalékmentes lisztből, hosszú érleléssel készül.


Padlizsán
Fóliában nevelt, vegyszermentes padlizsán. A termések súlya valamelyest változó, így a végső ár súlymérés után derül majd ki!

Rázott Meggy
Rázott Meggy! FIGYELEM a csomagolás nem átválogatott nem kézzel szedett technológiával történik így található a gyömölcsben aszalt, rossz szemek is. Érdi bőtermő fajta. Lédus Átnézést követően kiválóan alkalmas minden étkezési célra!

Cseresznye - Időjárás függő
Fedezze fel a nyár valódi ízét a Cseresznye Linda különleges fajtájával – közvetlenül a Velencei-tó partjáról, saját, gondosan ápolt családi kertünkből! Ez a tradicionális, kiváló minőségű fajta nagy szemű, roppanós, mélybordó színű gyümölcsöt terem, amely édes-savanykás ízével tökéletes friss fogyasztásra, süteményekhez, lekvárokhoz vagy akár befőttnek is. A tó közelsége, a napsütéses órák magas száma és a termékeny talaj egyedülálló zamatot kölcsönöz ennek a cseresznyének. - Hazai, kézzel szedett - Közvetlenül a termelőtől - Korai és bőtermő fajta Legyen részese Ön is ennek a különleges gasztronómiai élménynek – válassza a természetes, friss, helyben termett cseresznyét, amit szenvedéllyel és szeretettel gondozunk! Elérhető szezonálisan, amíg a készlet tart!

Sárgabarack -
Bergeron Sárgabarack – A nyár zamata egyetlen harapásban Fedezze fel a Bergeron sárgabarack különleges ízvilágát – egy prémium minőségű gyümölcsöt, amely Franciaországból származik, és méltán vált híressé telt húsú, lédús és aromás termésével. Miért válassza a Bergeron-t? Kivételesen nagy méret – A Bergeron fajta híres az átlagon felüli gyümölcsméretéről és szabályos, kissé lapított formájáról. Intenzív íz és illat – Édes, enyhén savanykás aromája harmonikusan ötvözi a frissességet és a gyümölcsösséget. Sokoldalú felhasználás – Tökéletes frissen fogyasztva, lekvárnak, süteményekbe, kompótnak vagy akár aszalva is. Kiváló állag – Húsa szilárd, mégis szaftos, így szállításra és feldolgozásra is ideális. Származás és betakarítás A Bergeron sárgabarack jellemzően július elejétől érkezik a piacokra. Termesztése a mérsékelt éghajlatot és sok napsütést igényel, ezért a legjobb minőségű termések Dél-Franciaország és Közép-Európa napos dombvidékein teremnek. Tipp a fogyasztáshoz Hagyja néhány órán át szobahőmérsékleten, hogy teljes ízében kibontakozhasson. Hűtve is kiváló frissítő, nyári csemege! A barackok utóérőek. Szállításhoz, tároláshoz kemény állapotába szükséges leszedni de 2-3 nap alatt vajpuhává érik és könnyebb belölle a lekvárfőzős!

Meggy - Debreceni bőtermő
Fedezd fel a Velencei-tó partján, Gárdony napsütötte ültetvényein termett, kivételes minőségű Debreceni bőtermő meggyet – egy hazai fajta, amely méltán vált kedvenccé nemcsak a gazdák, de az ínyencek körében is. Ez a korai érésű, bőven termő meggyfajta lédús, harmonikusan savanykás ízével és mélybordó színével tűnik ki. A tó közelsége által biztosított párás, kiegyensúlyozott mikroklíma és a gondos kézi művelés együtt garantálják a gyümölcs különleges aromáját és kiváló minőségét. Mi jellemzi az Debreceni bőtermőt? Korai érésű fajta – már júniusban élvezhető a nyár íze Sötétbordó szín, közepes méretű, húsos szemek Kiegyensúlyozott ízvilág – enyhén savanykás, karakteres meggyíz Kiválóan feldolgozható: lekvár, szörp, meggybefőtt, pite, gyümölcslé Kézzel szüretelt, saját termesztésből Termőhelyi előny: Gárdony, Velencei-tó partja A tó klímája – meleg nappalok, párás levegő, hűvös éjszakák – ideális körülményeket biztosít a gyümölcs ízének és beltartalmi értékeinek kialakulásához. Az itt termesztett meggy különösen aromás és zamatos, ami megkülönbözteti más termőterületek termésétől. Miért válaszd ezt a meggyet? Helyi, magyar fajta – megbízható minőség és íz Gárdonyból, közvetlenül a termelőtől Tartósítószer- és adalékanyagmentes feldolgozás esetén is élvezetes Tökéletes hosszú eltarthatóságra pasztörizálva vagy fagyasztva

Alma- Meggy- Cseresznye Ivólé 5L
Alma • Meggy • Cseresznye – Friss nyári ízek egy üvegben 100% gyümölcsből • Hozzáadott cukor nélkül • Tartósítószer-mentesen Fedezd fel a természet tiszta erejét ebben az ízletes, három gyümölcsből álló különlegességben, ahol az alma frissessége, a meggy karakteres savanykássága és a cseresznye telt édessége találkozik egy harmonikus, friss nyári ízvilágban. Ez a termék 100%-ban saját termesztésű gyümölcsökből készül, gondosan válogatott alapanyagokból, közvetlenül a kertből az üvegbe. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges adalékanyagokat vagy tartósítószert – csak a gyümölcs természetes ízét és tápanyagtartalmát. Mitől különleges? ✅ 100% természetes gyümölcs – alma, meggy és cseresznye tökéletes arányban ✅ Saját termesztésű gyümölcsök – frissen szedve, kézzel feldolgozva ✅ Hozzáadott cukor nélkül – csak a gyümölcsök természetes édessége ✅ Tartósítószer-mentes – semmi mesterséges, semmi felesleges ✅ Pasztörizálással tartósított – így hosszú ideig eltartható, természetes módon Felhasználási javaslatok: Reggelihez: zabkásába, müzlibe vagy joghurt mellé Süteményekbe, palacsintába töltelékként Hűsítő, nyári italok vagy smoothie alapanyagaként Vagy csak úgy, magában – kanalazd élvezettel! Érezd a nyár ízét, bármikor az évben! Ez a három gyümölcsből készült, adalékmentes finomság nemcsak egészséges, hanem minden kanálja felidézi a meleg nyári napokat. Tiszta íz, tiszta lelkiismeret – közvetlenül a termelőtől.



Meggymagolaj RICH arcápoló (50 ml)
A Grapoila hidegen sajtolt olajok - a kíméletes gyártási eljárásnak köszönhetően - az alapanyagok értékes összetevőit teljes mértékben megőrzik. A magyar meggymagból, hazánkban gyártott, szkvalánnal és amarantkivonattal dúsított meggymagolaj a bőr mélyebb rétegeibe jutva hidratálja és puhítja azt, visszaadja rugalmasságát. A mandarin- és levendulaolajjal kombinálva kellemes, finoman gyümölcsös, nyugtató illatot kölcsönöz a bőrnek. Használat: Tisztítás után ujjbegyével vigye fel az arcbőrre és gyengéden masszírozza be! Szembe ne kerüljön! A közvetlen szemkörnyéken kerülje használatát! Összetevők (INCI): Prunus cerasus Seed Oil, Squalane, Amaranthus Caudatus Seed Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Citrus Reticulata oil, Lavandula Angustifolia Oil, Linalool*, Limonene* *az illóolajok természetes összetevői



Almamagolaj TONER arcápoló (50 ml)
A Grapoila hidegen sajtolt olajok - a kíméletes gyártási eljárásnak köszönhetően - az alapanyagok értékes összetevőit teljes mértékben megőrzik. Az almamagolaj rendkívül könnyen beszívódik, nem zsírosítja a bőrt, a hozzáadott zsályakivonattal, cédrusfa és gyömbér illóolajjal javítja annak tónusát, gyulladáscsökkentő, összehúzó hatású. Kitűnő hajvégápoló, pakolásként pedig serkenti a hajnövekedést. Használat: Tisztítás után ujjbegyével vigye fel az arcbőrre és gyengéden masszírozza be. Cseppentse a fejbőrre és masszírozza be. Hajmosás előtt hagyja hatni legalább fél órát, vagy használja hajmosás után! Szembe ne kerüljön! A közvetlen szemkörnyéken kerülje használatát! Összetevők (INCI): Pyrus Malus Seed Oil, Zingiber Officinale Root Oil, Juniperus Virginiana Wood Oil, Salvia triloba Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Limonene* *az illóolajok természetes összetevői






Tökmagliszt (250 g)
Lisztünket héj nélküli olajtökből készítjük, íze és illata jellegzetes, színe élénkzöld. A gluténmentes tökmagliszt fogyasztását kifejezetten ajánljuk vegán étrendet követőknek, hiszen kiemelkedően magas a fehérjetartalma, ráadásul 8-féle esszenciális aminosav található benne, ezáltal aminosav-összetétele is szinte tökéletes. Szénhidrát- és zsírtartalma ugyanakkor alacsony, így jól illik az alacsony energiatartalmú diétákba is. Foszfortartalma segíti az agyi és idegi működést, lassítja az időskori agyi leépülés folyamatát. Rendszeres fogyasztása jótékony hatással bír a hólyag- és prosztata megbetegedésekre. Használhatjuk sütemények és melegkonyhai ételek készítéséhez, zsemlék, pogácsák, különleges kenyerek tésztájához adagolva, turmixba, joghurtba, müzlibe keverve. A hagyományos fehér liszt akár 30%-át is helyettesíthetjük vele. Csodálatos, zöld színével különlegessé varázsolja ételeinket.






Napraforgóliszt (250 g)
A napraforgómagliszt hántolt napraforgómagból készül, a hidegen sajtolt olaj gyártása során. Ennek köszönhetően alacsonyabb zsírtartalommal rendelkezik, mint a napraforgómag, viszont tartalmazza annak értékes ásványi anyagait. Mivel szénhidráttartalma rendkívül alacsony, valamint természetesen előforduló cukrokat csak elenyésző mértékben tartalmaz, kiválóan beilleszthető a diétás étrendbe. Fehérje-, valamint élelmi rosttartalma kiemelkedően magas és jelentős mennyiségben tartalmaz magnéziumot, cinket, szelént, mangánt, rezet és vasat. Így a napraforgómagliszt fogyasztásával jelentős mennyiségű értékes tápanyaghoz juttathatjuk a szervezetünket. Lágy ízének köszönhetően a konyhában sokféleképpen felhasználható, akár édes, akár sós ételek készítéséhez. A napraforgóliszttel kiválóan sűríthetünk krémleveseket, szószokat, mártásokat, főzelékeket. Ugyanúgy süthetünk, főzhetünk vele, mint a búzaliszttel, akár keverhetjük is a kettőt. Tökéletes alapanyag kenyér- és pizzafélékhez, sós kekszekhez, pogácsákhoz, süteményekhez. (Ha sütünk vele, érdemes egy kis aszkorbinsavat vagy szőlőmaglisztet adagolni mellé, így megelőzhető a tészta hőhatásra bekövetkező, amúgy teljesen ártalmatlan, zöldes színváltozása.) Joghurtba, müzlibe, turmixba vagy shake-be is keverhetjük, kiváló napindító "fehérjekoktél".






Kendermagkrém (200 g)
A 100%-ban természetes összetételű kendermakrém remek szendvicskrém vagy zöldséges mártogatós-alap. Mutatunk 2 nagyszerű receptet: Kenderkrémes tavaszi mártogatós Hagymás, kendermagos szendvicskrém






Pisztáciakrém (100% pisztácia, 200 g)
Összetétel: 100% pisztácia! Ezt a pisztáciakrémet az utánozhatatlan pisztáciaíz szerelmeseinek ajánljuk. Azoknak, akik nem érik be holmi mandula- vagy pisztáciaaromával, ha pisztáciás finomságra vágynak, hanem ragaszkodnak a természetes ízekhez. Ez a formás kis üveg tömény pisztáciakrémet rejt, amelyhez semmilyen adalékanyagot, tartósítószert nem adtunk, még cukrot sem. Így igény szerint édesítheted (pl. mézzel), keverheted (pl. mascarponéval, tejszínnel) vagy álmodhatod édes és sós tésztákba, töltelékekbe, péksüteményekbe. Ízesíthetsz vele zabkását, kenheted palacsintába, töltheted macarone-ba. Mindenben fenséges lesz!






Olívaolaj (250 ml)
A hidegen préselt, kizárólag mechanikus úton előállított extra szűz olívaolaj préselése során az olívacefre hőmérséklete nem haladhatja meg a 27 °C-ot, ezáltal az értékes összetevők megőrződnek. Az extra szűz olívaolaj telített zsírsavtartalma alacsony, szívbarát, telítetlen zsírsavtartalma ellenben magas, továbbá polifenolokban és antioxidánsokban is gazdag. Az olívaolaj nemcsak finom és egészséges, hanem kitűnően használható természetes, hipoallergén bőrápolószerként is. Jelentős antioxidáns tartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A- és E- vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek késleltetik annak öregedését. A markáns ízű, finom olaj jól illik mediterrán tésztaételekhez, húsokhoz, halakhoz, salátákhoz.






Napraforgóolaj (hidegen sajtolt, 750 ml)
Sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú olaj. Hazánk egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja, hidegen sajtolt változatban. Az élénksárga, nap felé bólogató, lenyűgöző táblákban virító növény a nyár egyik kedvence, olaját a népi gyógyászatban nehezen gyógyuló sebek és száraz, pikkelyesen hámló bőr kezelésére használták. Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően segít a sejtfalak, a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek és a szívműködés egészségének megőrzésében. Sütéshez és főzéshez kiválóan használható közepes hőfokon, azonban ne hevítsük túlzottan hosszú ideig. Hagyományos magyaros ételekhez, saláták, hidegtálak, majonéz készítéséhez ideális.






Dióolaj (hidegen sajtolt, 250 ml)
Az egyik legkellemesebb aromájú és ízű, hidegen sajtolt növényi olajunk. Linolsav tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert. Nemcsak finom és egészséges, de E-vitamin tartalmának köszönhetően bőrápoló hatású is. Különösen jót tesz a száraz, kirepedezett bőrnek. Kellemes íze és számos, pozitív élettani hatása miatt használjuk rendszeresen! Kiváló salátaolaj, íze jól illik sajtok, gyümölcsök mellé. Ízesíthetünk vele szószokat, töltelékeket, süteményeket, turmixokat vagy joghurtot is.

Paprikamagolaj (hidegen sajtolt, 250 ml)
A Grapoila fűszerpaprikamag-olaj kitűnő salátaolaj, nem csípős, ízesíthetünk vele mártásokat, szószokat vagy elkészült sülteket. Jól illik a magyaros ételekhez. Gyönyörű, mélyvörös színével az ételeket, szendvicseket, hidegtálakat esztétikailag is feldobja. Sütéshez nem ajánlott, közvetlen ne hevítsük!






Keleties olajmix (hidegen sajtolt, 250 ml)
A Keleties olajmix sajátossága, hogy nemcsak saláták ízesítésére szolgálhat, de komponenseinek „hőtűrő-képessége” miatt sütéshez is kiváló, így különleges ízt kölcsönözhet a keleti konyha ételeinek, wokban sült finomságoknak.






Tökmagolaj (hidegen sajtolt, 250 ml)
Különleges ízvilágú, lágy, vöröses színű olaj. A tökmagot nem pörköljük, értékes beltartalma a mechanikus hidegen sajtolás során nem károsul, és az olajhoz semmilyen adalék nem kerül. A héj nélkül préselt tökmagolaj az úgynevezett "olajtök" héj nélküli magjából készül, íze lágyabb, kevésbé karakteres. Ezzel a technológiával - igény esetén - héjával préselt tökmagolajat is előállítunk a kanadai tök - bébiételgyártás melléktermékeként keletkező - héjas magjából. A tökmag rendkívül gazdag fehérjékben, fitoszterinekben, többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, nyomelemekben és bizonyítottan csökkenti a gyomor-, emlő-, tüdő- és vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Állatkísérletek tanúsága szerint a tökmagolaj késleltetheti a magas vérnyomás előrehaladását és csökkentheti a magas koleszterinszint és az ízületi gyulladás mértékét, vércukorszint-csökkentő hatásának köszönhetően pedig enyhíti a cukorbetegséget. A tökmagolaj hölgyek esetében segít a felfázás megelőzésében, férfiaknál pedig a prosztata megnagyobbodás és a vizelési rendellenességek ellen vethető be sikerrel. Élettani hatásai miatt érdemes rendszeresen fogyasztani (reggelente teáskanálnyit), emellett ideális hidegkonyhai ételek, mártások és saláták készítéséhez, krémlevesek tetejére is csepegtethetjük, utolsó "simításként".






Kóstolódoboz 6-féle hidegen sajtolt olajjal (6x40 ml)
Aki még csak most ismerkedik a hidegen sajtolt olajok különleges ízvilágával, annak remek választás ez a kóstolódoboz. A 40 ml-es üvegekben levő olajokat kipróbálhatjuk salátákhoz, szószokhoz, mártásokhoz, használhatjuk utóízesítésre, dekorálásra. Az esztétikus doboz ugyanakkor remek ajándék lehet gourmet beállítottságú, illetve az egészséges táplálkozást szem előtt tartó szeretteinknek, barátainknak. A doboz tartalma 6 db 40 ml-es hidegen sajtolt növényi olaj: Fűszerpaprikamag-olaj Máriatövismag-olaj Szőlőmagolaj ** (Great Taste 2020 nyertes olaj) Tökmagolaj Mákolaj Dióolaj

Csillagtök - patiszon
Vegyszermentes patiszon vagy csillagtök. A rendelést darabra adjátok le, egy darab 50-80 dkg, a pontos ás súlymérés után derül majd ki.

Új cékla
Vegyszermentes új, leveles cékla, kétféle. A hagyományos piros mellett sárga testvérét is ajánlom, melynek édeskés íze dominál a céklára jellemző fanyarkás íz fölött. Nyersen, párolva, sütve, főve :) Egy csomóba 5 db kerül.