Új termékek

Házi tojás 10db-os
Házi tojás 10db-os dobozban Szabad tartású, házi tyúkjaink által termelt tojás.

Kerti izsóp (friss, 50 gramm)
Az izsóp teája közismerten használatos léguti bántalmakra. Fűszerként sültekhez, salátákhoz, túróhoz ízesítőként használható.

Indiai citromnád/citromfű (friss, 10 szál)
Komplex hatású gyógynövényként teáját isszuk, friss vagy porított fűszernövényként ázsiai ételekbe főzzük.

Chili-mix (100 g)
Chili-mixünk tartalmaz jalapeno, pfefferoni, cayenne és padron paprikákat.

Őszibarack - Cresthaven sárga húsú magvaváló
Balatonszéplakról, a Széplaki Buci Barackosból frissen szüretelt zamatos napsütötte sárga húsú őszibarack. Szenvedéllyel és szeretettel gondozzuk gyümölcsfáinkat, hogy vásárlóinknak mindig a legkiválóbb minőségű friss őszibarackot, kajszibarackot és nektarint kínálhassuk. A Buci barackok nemcsak frissen fogyasztva kiválóak, hanem tiszta gyümölcsléként, vagy lekvárként, befőttként és fagyasztva is tökéletesek gyümölcslevesekhez, süteményekhez és turmixokhoz. Nálunk a természet és a hagyomány találkozik – hiszünk abban, hogy a legfinomabb ízek a természetből fakadnak. Fajta: Cresthaven sárga húsú magvaváló őszibarack Gyümölcse nagy méretű, gömb alakú, csúcsa kissé bemélyedt, héja alig vagy közepes mértékben molyhos. Felületén sárga alapon 50-70%-ban vörös fedőszín alakul ki. Húsa sárga, a mag körül vörös, szilárd állományú, magvaváló, lédú, harmónikus ízű, finom.






Pörkölt tökmagolaj 250 ml
Pörkölt tökmagolajunk esetében a gyártási eljárás változatlanul a hidegen sajtolás, de a magokat préselés előtt finoman megpörköljük. Igaz, hogy így veszítünk egy keveset a hőérzékeny vitaminokból és tápanyagokból, viszont a pörkölt magból sajtolt olaj olyan szintű kulináris élvezetet nyújt, ami az ínyencek számára megér ennyi áldozatot. (Aki a tökmagolaj áldásos hatásai miatt fogyasztaná ezt az olajat, az továbbra is megtalálja kínálatunkban a pörköletlen magból sajtolt változatot, a mag teljes tápanyagarzenáljával.) A pörkölt változat 2022-ben Great Taste csillagot nyert a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, Londonban. A neves szakértőkből álló zsűri véleménye szerint „csodás illata egyből kóstolásra csábít, az olaj selymesen körbefut a szájban, miközben a pirított aromával vegyülő diós tökmagíz szépen kiteljesedik anélkül, hogy túlontúl intenzívvé válna.”






Kukoricacsíra olaj (hidegen sajtolt 250 ml)
Aranysárga szín és édeskés, lágy íz jellemzi. Esszenciális zsírsavakban és vitaminokban (pl. antioxidáns hatású E-vitamin) gazdag olaj. Pozitív élettani hatásai és bőrápoló tulajdonsága miatt külső és belső felhasználása egyaránt javasolt. Az olaj jótékony hatású lehet az emésztésre, védi a szív- és érrendszert, csökkenti a magas vérnyomást, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású. Kiváló bőrtápláló tulajdonságainak köszönhetően a bőr és a haj ápolására egyaránt alkalmas. Önmagában is fogyasztható, de remek ízesítője lehet salátáknak, krémeknek, szószoknak, leveseknek, zöldségeknek, továbbá alacsony hőfokon történő sütésre, főzésre is alkalmas.

Mandulaliszt 250 g
Kellemes mandulaíze rengeteg süteményhez, kenyérféléhez, piskótához, kalácshoz, muffinhoz jól illik, keverve vagy önmagában, bázislisztként is használhatjuk. Nagy folyadék- és zsiradékfelvevő képessége révén sűrítésre is alkalmas, sőt, akár panírozhatunk is benne.

Gerezdes paradicsom
Fóliában termesztett, vegyszermentes, erősen gerezdelt paradicsom, biodinamikus vetőmagból. Savszegény fajta, egy-egy darab akár 40-50 dkg-os is lehet, így a félkilós kiszerelés csak hozzávetőleges, a végleges súly és ár az átadáskor, mérés során derül ki.

"Fekete" paradicsom
Fóliában termesztett, vegyszermentes sötét színű, édes, savszegény paradicsom.

Batáta levélsaláta
Az édesburgonya levél vitaminokban gazdag tápanyagforrás. Salátaként, vagy akár smoothieként elkészítve. A szára aprítva és megpárolva köret is lehet. Spenóthoz hasoló íz. A zsenge leveleket leszedés után összekötve, vízben tárolva szállítom, így maximálisan friss marad. Egy csomó 250g.

Mákos pozsonyi kifli
Enyhén fűszeres sok máktölteléket hordozó vékony omlós tésztából készülő hagyományos péksütemény.

Diós pozsonyi kifli
Klasszikus, amolyan évközi mini bejgli, enyhén fűszeres darált dióból készülő megunhatatlan péksüti. Sok töltelék, kevés omlós tészta. Ahogy ezer éve megszoktuk.

Almás-diós galette
A francia pék-cukrász vonal egyik legközkedveltebb süteménye. Nádcukorral készülő omlós tésztát töltünk saját, egyedi ízvilágú almatöltelékemmel és aprított, pirított dióval. Könnyed, savanykás, mégis édes, laktató és mindazonáltal függőségi viszony kialakítására alkalmas sütemény.

Cukormentes kakaós csiga
Fontos volt számomra, hogy szóba tudjunk állni a teljesen cukormentes péksüteményekkel, mivel a felnőttek mellett sajnos egyre több kisgyerek is cukor-, illetve pajzsmirigybetegséggel küzd az ipari élelmiszergyártás következményeként is. Ennek a feancia vajjal hajogatott leveles tésztának a Kukutyin Műhely teljes kiőrlésű bánkúti búzaliszt ad alapot, maga a tészta pedig 48 órás fermentáción megy keresztül. A töltelék a nálunk megszokott kakaóporból és eritrit, illetve stevia keveréséből, valamint cukormentes csokiból tevődik össze.

Burgonyás vekni
Legkedveltebb fehér típusú kenyerünk, mely a burgonyának és a természetes kovászolási technológiának köszönhetően hihetetlneül puha, szaftos és megfelelően tárolva legalább egy hétig megőrzi frisseségét.

Paradicsomos ciabatta
Az olaszok légiesen könnyű kenyérkéjét tötjük meg fűszeres olajban eltett, napon szárított paradicsommal. Önmagában, vajjal, friss idény zöldségekkel vagy egyszerűen olívaolajba mártogatva ajánlom.

Kovászos kalács
Leviato madre kovásszal készítjük ezt a vajas kalácsot, hosszan érlelve a tésztáját. Az eljárásnak köszönhetően a tejsavas erjedés eredményeként nem csak a gluténszerkezet, hanem a tejben és a vajban lévő tejfehérjeláncok is nitottá válnak, így egy sokkal könnyebben emészhető kalácsot kapunk. Ízében a kovászolt kenyerekre jellemző savanykás íz az ún. kemény kovász miatt nem jelenik meg.

Francia vajas kalács
Sok vajjal, egy kevés madagaszkári vaníliával, termelői tojással és tejjel készítjük ezt a foszlós kalácsot, ami bármilyen kistermelői lekvárral fenséges reggelivé avanzsálódhat.

Teljes kiőrlésű kifli
Természetes kovásszal készítjük ezt a kiflit, mely 60% teljes kiőrlésű bánkúti búzalisztből, 20% teljes kiőrlésű tönkölylisztből készül élesztő felhasználása nélkül olívaolajjal dúsítva.

Sok magvas rozsos vekni 500 g
Ez a 40% rozsliszt tartalmú kenyér a rengeteg tökmag mellett len-, szezám- és napraforgómagot is tartalmaz, egy kevés zöldfűszerrel és olívaolajjal készül, magos bundát is kap. A természetes kovásszal történő érlelésnek is köszönhetően ez a kenyér akár egy hétig megőrzi frisseségét, e mellett rendkívül laktató is.
