Budafoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Báder Mandulás

Báder Mandulás

Kis családi gazdaságunk a Balaton-felvidéken, Zánkán található, 11 hektáron gazdálkodunk. Fő profilunk a mandula, 2900 fánk van, túlnyomó részben klasszikus Tétényi fajták, de kísérletezünk olasz és spanyol mandulákkal is.

Van még 300 tő homoktövisünk, melyekről igen szép termés várható évről évre, ezeket a szüret idején frissen, ilyenkor aszalványként értékesítjük.

A birtokon egy mocsarasabb részen nyári szarvasgombával oltott mogyorókat nevelünk, reményeink szerint most már komolyabb mennyiség várható mindkettőből a nyár/ősz folyamán.

Mandulából forgalmazunk natúr papírhéjast, sózott-pirított és blansírozott sózott pirítottakat, valamint mandula tejet és mandula vajat.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
vegán
gluténmentes
cukormentes
tejmentes
tojásmentes
bio szerekkel kezelt
parabénmentes (kozmetikum)
SLS mentes (kozmetikum)
pálmaolajmentes
kezeletlen, vegyszermentes
ökológiai gazdálkodásban engedélyezett szerekkel kezelt
Ár szerint

Aszalt homoktövis 30 g

Aszalt, natúr, egész homoktövis bogyók.

800 Ft / csomag
266.67 Ft/dkg

Aszalt homoktövis, Fűszeres 50 g

Az egész homoktövis bogyókat borpárlatba tesszük cukorral, vaníliával, kardamommal, szegfűszeggel és fahéjjal. 2 hónap érlelés után a kész homoktövis likőrt leszűrjük. A visszamaradt bogyókat aszalógépbe tesszük, 24 órát aszaljuk, így az alkohol elpárolog, de az ízek megmaradnak.

1100 Ft / csomag
220 Ft/dkg

Mandula blansírozott sózott pirított (több kiszerelésben)

A papírhéjas mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, majd pár percet forraljuk. Hideg vízzel átöblítjük, és kibújtatjuk a mandulákat a barna héjból, miközben a törött és sérült szemeket eltávolítjuk. A fehér natúr mandulát sütőbe tesszük és sokszor átforgatva, kb. 2 órát pirítjuk alacsony hőmérsékleten. Ha már roppanós aranyló barnás a színe kivesszük a sütőből, alaposan megsózzuk és csomagoljuk.

1500 Ft / csomag
15000 Ft/kg

Mandula sózott pirított

A csontjhéjat eltávolítjuk és a barna papírhéjas mandulát serpenyőbe tesszük, ahol némi olíva olajjal és sok sóval elkezdjük pirítani. Amikor a héja sötétbarna és finoman roppan, még egyszer megsózzuk és csomagoljuk.

1100 Ft / csomag
11000 Ft/kg

Mandula, natúr pucolt

Papírhéjra pucolt natúr mandula.

0 Ft /