Budafoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Báder Mandulás

Báder Mandulás

Kis családi gazdaságunk a Balaton-felvidéken, Zánkán található, 11 hektáron gazdálkodunk. Fő profilunk a mandula, 2900 fánk van, túlnyomó részben klasszikus Tétényi fajták, de kísérletezünk olasz és spanyol mandulákkal is.

Van még 300 tő homoktövisünk, melyekről igen szép termés várható évről évre, ezeket a szüret idején frissen, ilyenkor aszalványként értékesítjük.

A birtokon egy mocsarasabb részen nyári szarvasgombával oltott mogyorókat nevelünk, reményeink szerint most már komolyabb mennyiség várható mindkettőből a nyár/ősz folyamán.

Mandulából forgalmazunk natúr papírhéjast, sózott-pirított és blansírozott sózott pirítottakat, valamint mandula tejet és mandula vajat.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
vegán
gluténmentes
cukormentes
tejmentes
tojásmentes
bio
parabénmentes (kozmetikum)
SLS mentes (kozmetikum)
pálmaolajmentes
Ár szerint
A termelő jelenleg szünetelteti a rendelést, nézzen vissza később.

Aszalt homoktövis 30 g

Aszalt, natúr, egész homoktövis bogyók.

700 Ft / csomag
233.33 Ft/dkg

Aszalt homoktövis, Fűszeres 50 g

Az egész homoktövis bogyókat borpárlatba tesszük cukorral, vaníliával, kardamommal, szegfűszeggel és fahéjjal. 2 hónap érlelés után a kész homoktövis likőrt leszűrjük. A visszamaradt bogyókat aszalógépbe tesszük, 24 órát aszaljuk, így az alkohol elpárolog, de az ízek megmaradnak.

1000 Ft / csomag
200 Ft/dkg

Mandula blansírozott sózott pirított (több kiszerelésben)

A papírhéjas mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, majd pár percet forraljuk. Hideg vízzel átöblítjük, és kibújtatjuk a mandulákat a barna héjból, miközben a törött és sérült szemeket eltávolítjuk. A fehér natúr mandulát sütőbe tesszük és sokszor átforgatva, kb. 2 órát pirítjuk alacsony hőmérsékleten. Ha már roppanós aranyló barnás a színe kivesszük a sütőből, alaposan megsózzuk és csomagoljuk.

1400 Ft / csomag
14000 Ft/kg

Mandula sózott pirított

A csontjhéjat eltávolítjuk és a barna papírhéjas mandulát serpenyőbe tesszük, ahol némi olíva olajjal és sok sóval elkezdjük pirítani. Amikor a héja sötétbarna és finoman roppan, még egyszer megsózzuk és csomagoljuk.

1000 Ft / csomag
10000 Ft/kg

Mandula, natúr pucolt

Papírhéjra pucolt natúr mandula.

3000 Ft / csomag
6000 Ft/kg