
Meggy - Debreceni bőtermő
Fedezd fel a Velencei-tó partján, Gárdony napsütötte ültetvényein termett, kivételes minőségű Debreceni bőtermő meggyet – egy hazai fajta, amely méltán vált kedvenccé nemcsak a gazdák, de az ínyencek körében is. Ez a korai érésű, bőven termő meggyfajta lédús, harmonikusan savanykás ízével és mélybordó színével tűnik ki. A tó közelsége által biztosított párás, kiegyensúlyozott mikroklíma és a gondos kézi művelés együtt garantálják a gyümölcs különleges aromáját és kiváló minőségét. Mi jellemzi az Debreceni bőtermőt? Korai érésű fajta – már júniusban élvezhető a nyár íze Sötétbordó szín, közepes méretű, húsos szemek Kiegyensúlyozott ízvilág – enyhén savanykás, karakteres meggyíz Kiválóan feldolgozható: lekvár, szörp, meggybefőtt, pite, gyümölcslé Kézzel szüretelt, saját termesztésből Termőhelyi előny: Gárdony, Velencei-tó partja A tó klímája – meleg nappalok, párás levegő, hűvös éjszakák – ideális körülményeket biztosít a gyümölcs ízének és beltartalmi értékeinek kialakulásához. Az itt termesztett meggy különösen aromás és zamatos, ami megkülönbözteti más termőterületek termésétől. Miért válaszd ezt a meggyet? Helyi, magyar fajta – megbízható minőség és íz Gárdonyból, közvetlenül a termelőtől Tartósítószer- és adalékanyagmentes feldolgozás esetén is élvezetes Tökéletes hosszú eltarthatóságra pasztörizálva vagy fagyasztva






Kendermagkrém (200 g)
A 100%-ban természetes összetételű kendermakrém remek szendvicskrém vagy zöldséges mártogatós-alap. Mutatunk 2 nagyszerű receptet: Kenderkrémes tavaszi mártogatós Hagymás, kendermagos szendvicskrém





Homoktövis szörp 500ml
Rostos, 1:5 arányban higítható, csökkentett cukortartalmú, adalékmentes gyümölcs szörp. Az üveg betétdíjas, melyet az ár tartalmaz, 100.-Ft-ért visszaváltható.

Sárgarépa
Zsenge, frissen szedett, vegyszermentes sárgarépa. Egy csomóban kb 10 szál található. Tudni kell, hogy azért, mert nem egyenes, vagy duplán nőtt, én bizony beleteszem a csomóba, ugyanúgy használhatók, csak mert kicsit másképp nőttek :)

Barna csiperke gomba (több kiszerelésben)
Ízében közelebb áll a vad csiperkéhez, enyhén diós ízű, húsa keményebb. A kis méretűeket salátákhoz, tésztákhoz ajánljuk, míg a nagy méretű, nyílott barna fejeket grillezéshez is. Aromái a vajjal kiválóan érvényesülnek, sajtokkal együtt igazi csemege. Szintén immunerősítő, védi a sejteket és segít meggyógyítani a sérült szöveteket.

Saláta - jégsali
Szabadföldön termeszttet, vegyszermentes saláta. Nem az a fejes jégsaláta, amit a boltban kapni! Két fajátm van, mindig a nagyobbakat szedem. A saláta gazdag A- és K-vitaminban, folsavban, vas- és mangán-tartalma is magas.

Cseresznye - Időjárás függő
Fedezze fel a nyár valódi ízét a Cseresznye Linda különleges fajtájával – közvetlenül a Velencei-tó partjáról, saját, gondosan ápolt családi kertünkből! Ez a tradicionális, kiváló minőségű fajta nagy szemű, roppanós, mélybordó színű gyümölcsöt terem, amely édes-savanykás ízével tökéletes friss fogyasztásra, süteményekhez, lekvárokhoz vagy akár befőttnek is. A tó közelsége, a napsütéses órák magas száma és a termékeny talaj egyedülálló zamatot kölcsönöz ennek a cseresznyének. - Hazai, kézzel szedett - Közvetlenül a termelőtől - Korai és bőtermő fajta Legyen részese Ön is ennek a különleges gasztronómiai élménynek – válassza a természetes, friss, helyben termett cseresznyét, amit szenvedéllyel és szeretettel gondozunk! Elérhető szezonálisan, amíg a készlet tart!

Sárgabarack -
Bergeron Sárgabarack – A nyár zamata egyetlen harapásban Fedezze fel a Bergeron sárgabarack különleges ízvilágát – egy prémium minőségű gyümölcsöt, amely Franciaországból származik, és méltán vált híressé telt húsú, lédús és aromás termésével. Miért válassza a Bergeron-t? Kivételesen nagy méret – A Bergeron fajta híres az átlagon felüli gyümölcsméretéről és szabályos, kissé lapított formájáról. Intenzív íz és illat – Édes, enyhén savanykás aromája harmonikusan ötvözi a frissességet és a gyümölcsösséget. Sokoldalú felhasználás – Tökéletes frissen fogyasztva, lekvárnak, süteményekbe, kompótnak vagy akár aszalva is. Kiváló állag – Húsa szilárd, mégis szaftos, így szállításra és feldolgozásra is ideális. Származás és betakarítás A Bergeron sárgabarack jellemzően július elejétől érkezik a piacokra. Termesztése a mérsékelt éghajlatot és sok napsütést igényel, ezért a legjobb minőségű termések Dél-Franciaország és Közép-Európa napos dombvidékein teremnek. Tipp a fogyasztáshoz Hagyja néhány órán át szobahőmérsékleten, hogy teljes ízében kibontakozhasson. Hűtve is kiváló frissítő, nyári csemege! A barackok utóérőek. Szállításhoz, tároláshoz kemény állapotába szükséges leszedni de 2-3 nap alatt vajpuhává érik és könnyebb belölle a lekvárfőzős!