
Meggy - Debreceni bőtermő
Fedezd fel a Velencei-tó partján, Gárdony napsütötte ültetvényein termett, kivételes minőségű Debreceni bőtermő meggyet – egy hazai fajta, amely méltán vált kedvenccé nemcsak a gazdák, de az ínyencek körében is. Ez a korai érésű, bőven termő meggyfajta lédús, harmonikusan savanykás ízével és mélybordó színével tűnik ki. A tó közelsége által biztosított párás, kiegyensúlyozott mikroklíma és a gondos kézi művelés együtt garantálják a gyümölcs különleges aromáját és kiváló minőségét. Mi jellemzi az Debreceni bőtermőt? Korai érésű fajta – már júniusban élvezhető a nyár íze Sötétbordó szín, közepes méretű, húsos szemek Kiegyensúlyozott ízvilág – enyhén savanykás, karakteres meggyíz Kiválóan feldolgozható: lekvár, szörp, meggybefőtt, pite, gyümölcslé Kézzel szüretelt, saját termesztésből Termőhelyi előny: Gárdony, Velencei-tó partja A tó klímája – meleg nappalok, párás levegő, hűvös éjszakák – ideális körülményeket biztosít a gyümölcs ízének és beltartalmi értékeinek kialakulásához. Az itt termesztett meggy különösen aromás és zamatos, ami megkülönbözteti más termőterületek termésétől. Miért válaszd ezt a meggyet? Helyi, magyar fajta – megbízható minőség és íz Gárdonyból, közvetlenül a termelőtől Tartósítószer- és adalékanyagmentes feldolgozás esetén is élvezetes Tökéletes hosszú eltarthatóságra pasztörizálva vagy fagyasztva

Sárgarépa
Zsenge, frissen szedett, vegyszermentes sárgarépa. Egy csomóban kb 10 szál található. Tudni kell, hogy azért, mert nem egyenes, vagy duplán nőtt, én bizony beleteszem a csomóba, ugyanúgy használhatók, csak mert kicsit másképp nőttek :)

Barna csiperke gomba (több kiszerelésben)
Ízében közelebb áll a vad csiperkéhez, enyhén diós ízű, húsa keményebb. A kis méretűeket salátákhoz, tésztákhoz ajánljuk, míg a nagy méretű, nyílott barna fejeket grillezéshez is. Aromái a vajjal kiválóan érvényesülnek, sajtokkal együtt igazi csemege. Szintén immunerősítő, védi a sejteket és segít meggyógyítani a sérült szöveteket.

Sárgabarack -
Bergeron Sárgabarack – A nyár zamata egyetlen harapásban Fedezze fel a Bergeron sárgabarack különleges ízvilágát – egy prémium minőségű gyümölcsöt, amely Franciaországból származik, és méltán vált híressé telt húsú, lédús és aromás termésével. Miért válassza a Bergeron-t? Kivételesen nagy méret – A Bergeron fajta híres az átlagon felüli gyümölcsméretéről és szabályos, kissé lapított formájáról. Intenzív íz és illat – Édes, enyhén savanykás aromája harmonikusan ötvözi a frissességet és a gyümölcsösséget. Sokoldalú felhasználás – Tökéletes frissen fogyasztva, lekvárnak, süteményekbe, kompótnak vagy akár aszalva is. Kiváló állag – Húsa szilárd, mégis szaftos, így szállításra és feldolgozásra is ideális. Származás és betakarítás A Bergeron sárgabarack jellemzően július elejétől érkezik a piacokra. Termesztése a mérsékelt éghajlatot és sok napsütést igényel, ezért a legjobb minőségű termések Dél-Franciaország és Közép-Európa napos dombvidékein teremnek. Tipp a fogyasztáshoz Hagyja néhány órán át szobahőmérsékleten, hogy teljes ízében kibontakozhasson. Hűtve is kiváló frissítő, nyári csemege! A barackok utóérőek. Szállításhoz, tároláshoz kemény állapotába szükséges leszedni de 2-3 nap alatt vajpuhává érik és könnyebb belölle a lekvárfőzős!

Saláta - jégsali
Szabadföldön termeszttet, vegyszermentes saláta. Nem az a fejes jégsaláta, amit a boltban kapni! Két fajátm van, mindig a nagyobbakat szedem. A saláta gazdag A- és K-vitaminban, folsavban, vas- és mangán-tartalma is magas.





Homoktövis szörp 500ml
Rostos, 1:5 arányban higítható, csökkentett cukortartalmú, adalékmentes gyümölcs szörp. Az üveg betétdíjas, melyet az ár tartalmaz, 100.-Ft-ért visszaváltható.






Kendermagkrém (200 g)
A 100%-ban természetes összetételű kendermakrém remek szendvicskrém vagy zöldséges mártogatós-alap. Mutatunk 2 nagyszerű receptet: Kenderkrémes tavaszi mártogatós Hagymás, kendermagos szendvicskrém

Cseresznye - Időjárás függő
Fedezze fel a nyár valódi ízét a Cseresznye Linda különleges fajtájával – közvetlenül a Velencei-tó partjáról, saját, gondosan ápolt családi kertünkből! Ez a tradicionális, kiváló minőségű fajta nagy szemű, roppanós, mélybordó színű gyümölcsöt terem, amely édes-savanykás ízével tökéletes friss fogyasztásra, süteményekhez, lekvárokhoz vagy akár befőttnek is. A tó közelsége, a napsütéses órák magas száma és a termékeny talaj egyedülálló zamatot kölcsönöz ennek a cseresznyének. - Hazai, kézzel szedett - Közvetlenül a termelőtől - Korai és bőtermő fajta Legyen részese Ön is ennek a különleges gasztronómiai élménynek – válassza a természetes, friss, helyben termett cseresznyét, amit szenvedéllyel és szeretettel gondozunk! Elérhető szezonálisan, amíg a készlet tart!