A Kukutyin Műhely köves malmi teljes kiőrlésű rozslisztjéből természetes kovászolási eljárással készülő kenyeret formában sütjük.
Természetes kovásszal készítjük ezt a kiflit, mely 60% teljes kiőrlésű bánkúti búzalisztből, 20% teljes kiőrlésű tönkölylisztből készül élesztő felhasználása nélkül olívaolajjal dúsítva.
200-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® teljes kiőrlésű királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)
200-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® teljes kiőrlésű királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)
A Kukutyin Műhely köves malmi teljes kiőrlésű tönkölylisztjéből természetes kovászolási eljárással készülő kenyeret formában sütjük.
A megjelölt mennyiség tájékoztató jellegű, ennek függvényében az átvétel során a végösszeg is eltérhet a weboldalon kalkulált áraktól. Előfordulhat, hogy a termék darabolása során +/-5-10 dkg-al eltér a megrendelt mennyiségtől. Megértésüket előre is köszönjük.
A megjelölt mennyiség tájékoztató jellegű, ennek függvényében az átvétel során a végösszeg is eltérhet a weboldalon kalkulált áraktól. Előfordulhat, hogy a termék darabolása során +/-5-10 dkg-al eltér a megrendelt mennyiségtől. Megértésüket előre is köszönjük.
Édes bazsalikomnak is nevezik. Frissen fogyasztva, főzéshez, desszertekhez is használható, teája is nagyon finom, de pikáns limonádéba is illik.
A megjelölt mennyiség tájékoztató jellegű, ennek függvényében az átvétel során a végösszeg is eltérhet a weboldalon kalkulált áraktól. Előfordulhat, hogy a termék darabolása során +/-5-10 dkg-al eltér a megrendelt mennyiségtől. Megértésüket előre is köszönjük.