Fóliában nevelt, vegyszermentes padlizsán. A termések súlya valamelyest változó, így a végső ár súlymérés után derül majd ki!
Szabadföldön, csak bio szerek felhasználásával termesztett kecskeméti jubileumi fajta, igen jó izű. Étkezési felhasználásra és befőzésre is.
A klasszikus! Béta-karotinban gazdag. Az én kedvenc felhasználási módom: Csíkokra vágva, tetszőlegesen fűszerezve, kukoricakeményítőben meghempergetve (ropogós textúrát kölcsönöz), cseppnyi olívaolajon megsütve, fokhagymás, petrezselymes tejfölbe mártogatva.
Kemény húsú, aromás, autentikus keleti gomba, melyet Kínában több ezer éve termesztenek. Tökéletesen használható levesekhez, tészta ételekhez. Magas fehérjetartalmú, jelentős a kálium és foszfor tartalma. Csökkenti a vér koleszterinszintjét, a vérnyomást, gátolja a trombózis képződését, serkenti az immunrendszert, tumorgátló, rákellenes hatású.
Vegyszermentes új, leveles cékla, kétféle. A hagyományos piros mellett sárga testvérét is ajánlom, melynek édeskés íze dominál a céklára jellemző fanyarkás íz fölött. Nyersen, párolva, sütve, főve :) Egy csomóba 5 db kerül.