Sziasztok! Ungváriné Szvitacs Eszter vagyok, környezetgazdálkodási agrármérnök, biológiai talajerő-gazdálkodási szakmérnök, talajvédelmi szakértő, gazdálkodó. 2018-ban kezdtem vegyszermentes zöldségtermesztéssel foglalkozni. Akkor még Szokolyán, a Börzsönyben laktunk, ott indítottam egy kis kosárközösséget. Azóta Dabasra, egy tanyára költöztünk, itt gazdálkodunk, az Ócsai Tájvédelmi Körzet ölel minket körül. Tavalyi évtől (2025) próbálunk főleg "szezonon kívül", ősztől tavaszig zöldségeket termelni szabadföldön és fűtetlen fóliasátrak alatt. Bio minősítésem ugyan nincs, nem is szeretnék, én azt gondolom, nem attól lesz valami bio. A gazdaságunkban még azokat a szereket sem nagyon használjuk, amiket a bio engedne, csak igen ritkán. Műtrágyákat nem használunk, a tápanyag-utánpótlást szervestrágyával oldjuk meg (marha, nyúl, gombakomposzt), a talajt csak olyan mértékben bolygatjuk, ami a trágya (kézi) bedolgozásához és a termények betakarításához elengedhetetlen. Fő elvem: egészséges talajon egészséges(ebb) növényeket tudunk nevelni, így én a talajt, és nem a növényeket igyekszem táplálni. Remélem, sikerül elnyernem a zöldségeimmel a Budafoki Kosárközösség tetszését!
Vegyszermentes új, leveles cékla, kétféle. A hagyományos piros mellett sárga testvérét is ajánlom, melynek édeskés íze dominál a céklára jellemző fanyarkás íz fölött. Nyersen, párolva, sütve, főve :)
Egy csomóba 5 db kerül.