Budafoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Pékanyu

Diósdon 2019 november óta építem, az akkor egy személyes kispékségnek indult műhelyemet. A termelés során nagy hangsúlyt fektetek az elsősorban hazai, kistermelői alapanyagok felhasználására és arra, hogy csak és kizárólag vegyszer- és adalékmentes lisztekkel dolgozzunk. A fehérlisztjeinket a szigetszentmiklósi Szabó malomtól, a félbarna búza- és félbarna rozslisztek mellett teljes kiőrlésű rozs- és búzalisztjeink a Bakony lábánál elterülő ökológiai gazdálkodást folytató Szápári Ökofarm és Biomalomtól szerezzük be. Ezek mellett kiemelt beszállítónk a ferencszállási Kukutyin Műhely, melynek alapítói, a Szabó testvérek, élharcosai a hazai regeneratív mezőgazdaságnak. Tőlük kapjuk az alakorból, a tönkölyből, a cirokból, a bánkúti búzából és a kamutbúzából saját köves malmukban őrölt liszteket.

E mellett a természetes kovászolásos technológiával készülő kenyereink lelkét az ún. vadkovász adja, amely élesztőmentes, hosszúérési folyamatú, ezáltal tápláló, egészséges és könnyen emészthető kenyereket eredményez. Minden termékünk a kezdetektől kézműves.

A felhasznált tejtermékeket a pusztazámori Csengőtejtől kapjuk. A felhasznált lekvárokat, gyümölcspüréket pedig szintén magunk készítjük.

 

Szívünk, lelkünk és sok éves szaktudásunk van mindenegyes termékünkben.

 

Időközben ugyanis két péklánytárssal és egy cukrásszal is bővült a csapatunk, akik legalább olyan lelkesedéssel és elkötelezettséggel dolgoznak, ahogyan én, egyedül, a kezdet kezdetén.

 

Fogyasszátok egészséggel!

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
vegán
gluténmentes
cukormentes
tejmentes
tojásmentes
bio
parabénmentes (kozmetikum)
SLS mentes (kozmetikum)
pálmaolajmentes
Ár szerint
A termelő jelenleg szünetelteti a rendelést, nézzen vissza később.

Kovászos kalács

Leviato madre kovásszal készítjük ezt a vajas kalácsot, hosszan érlelve a tésztáját. Az eljárásnak köszönhetően a tejsavas erjedés eredményeként nem csak a gluténszerkezet, hanem a tejben és a vajban lévő tejfehérjeláncok is nitottá válnak, így egy sokkal könnyebben emészhető kalácsot kapunk. Ízében a kovászolt kenyerekre jellemző savanykás íz az ún. kemény kovász miatt nem jelenik meg.

2490 Ft / db
6 Ft/db

Magos grissini

Enyhén zöldfűszeres és magos, természetes kovásszal hosszan érlelt ropogtatnivaló, mely önmagában, de akár mártogatósok mellé is kiváló választás a gasztronómia szerelmeseinek. (250 g/ csomag)

1190 Ft / csomag
1190 Ft/csomag

Mákos pozsonyi kifli

Enyhén fűszeres sok máktölteléket hordozó vékony omlós tésztából készülő hagyományos péksütemény.

1290 Ft / db
11 Ft/db

Málnás-fehér csokis formakalács (400g)

Ez az alapvetően foszlós kalácsot az idénynek megfeleően friss málnával és belga fehér csokival dagasztom. Akik már kóstolták, mindig visszavárják, akik még nem, azoknak erősen ajánlott. Hordozza a málna nyári üdeségét és zamatát, a savanyúságát pedig a fehér csoki ellensúlyozza. (400g/db)

1800 Ft / db
1800 Ft/db

Nagy vajas kifli

Sok francia vajjal és magas zsírtartlamú Csengőttejjel készülő kifli.

250 Ft / db
250 Ft/db

Paradicsomos ciabatta

Az olaszok légiesen könnyű kenyérkéjét tötjük meg fűszeres olajban eltett, napon szárított paradicsommal. Önmagában, vajjal, friss idény zöldségekkel vagy egyszerűen olívaolajba mártogatva ajánlom.

1200 Ft / db
3 Ft/db

Parasztcipó 500 g

Egyszerű, fehér típusú kenyér, természetes kovásszal adalékmentes lisztből, hosszú érleléssel készül. 500 g

1200 Ft / db
1200 Ft/db

Parasztkenyér 1 kg

Egyszerű fehér típusú kenyér természetes kovászolási technológiával, adalék- és tartósítószermentes.

2200 Ft / db
2200 Ft/kg

Sajtos pogácsa

A Csengőtej manufaktúra trappista sajtjából, sok vajjal és tejföllel, tojással készítjük nektek ezt az igazán tartalmas, mégis habkönnyű sajtos pogácsát, ami egy pici füstölt trappistát is csempészek az ízek összhatásának kedvéért. (80 g/db)

650 Ft / db
650 Ft/db

Sok magvas rozsos vekni 500 g

Ez a 40% rozsliszt tartalmú kenyér a rengeteg tökmag mellett len-, szezám- és napraforgómagot is tartalmaz, egy kevés zöldfűszerrel és olívaolajjal készül, magos bundát is kap. A természetes kovásszal történő érlelésnek is köszönhetően ez a kenyér akár egy hétig megőrzi frisseségét, e mellett rendkívül laktató is. 

1600 Ft1400 Ft / db
3 Ft/db

Szápári félbarna vekni 500 g

Ezt az enyhén mogyorós ízvilágú félbarna kovászolt kenyeret a Bakony lábánál lévő Szápári Ökofarm és Biomalom ökológiai gazdálkodásából származó vegyszer- és adalékmentes lisztjéből készítem természetes kovásszal, hosszan érlelve.

1600 Ft1400 Ft / db
1400 Ft/db

Teljes kiőrlésű alakorkenyér 750 g

A ferencszállási Kukutyin Műhely köves malmi őrlésű alakorlisztjéből természetes kovásszal készülő formakenyér, alacsony glikémiás indexxel és gluténtartalommal.

2200 Ft / db
2200 Ft/db