Budafoki Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Krix Beatrix Családi Gazdálkodó

Krix Beatrix Családi Gazdálkodó

Krix Beatrix és Markotán István vagyunk, mezőgazdasági tevékenysegünket 2008-ban kezdtük meg, családi gazdaságunk 2012 óta működik Bácsalmáson, a déli határhoz közel. A családi hazunk is külterületen helyezkedik el közel.a termőföldjeinkhez.

Nagyrészt szántóföldi növénytermesztés a fő tevékenységünk, de a kertészet a szívünk közepe. A saját magunk és családunk részére előállított élelmiszer minősége elsődleges.

A kertészeti kultúráink a gazdaságunk közvetlen szomszédságában terem meg; mondhatni ténylegesen a kertünkben. Termelésünk során az AKG (Agrárkönyezetgazdálkodás) irányelveit vállaltuk; gazdasagunk rész vesz a programban. Az előállítás során csak a (szűkítetten) engedélyezett tápanyagokat és növényvédő szereket használjuk, továbbá úgy alakítottuk ki a technológiánkat, hogy szedésben, betakarításban 100%-ig vegyszermentes vegtermék kerüljön az asztalunkra. Tagjai vagyunk "zöldsegfronton" a nemzezközi minőségbiztosító rendszernek, a Global Gap-nek, évente vizsgálják felül a termelésünk körülményeit.

A zöld spargát április-május hónapban takarítjuk be naponta. Vágó-mosó gép segítségével készítjük elő,majd kézzel válogatjuk a sípokat az értékesítéshez. 

Fűszerpaprikánkat pedig gondosan válogatva, vágva viszzük a paprikamalomba őrlésre.

Köszönjük megtisztelő bizalmukat!

 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
vegán
gluténmentes
cukormentes
tejmentes
tojásmentes
bio
parabénmentes (kozmetikum)
SLS mentes (kozmetikum)
pálmaolajmentes
Ár szerint

Csemege fűszerpaprika (többféle kiszerelés)

2200 Ft / csomag
2200 Ft/csomag

Spárga savanyúsag 720 ml

Spárga savanyúsag 720 ml Egész sípok: 900 Ft/üveg Darabolt: 800 Ft/üveg

800 Ft / üveg
800 Ft/üveg

Zöld spárga 0,5 kg (többféle vastagságban)

Fél kilós csomagok. Csomagolás: Sütőpapír és fonal. Válaszd ki, hogy milyen vastag sípokat szeretnél kérni.   Spárgás ételek receptjei: Az alsó harmada (a fehértől feljebb még) levágandó, el kell dobni.   I. Köretnek: 1) baconbe tekert spárga Két vekony spárgasípot 2 db füstölt bacon szeletbe betekjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe az elkeszített párosokat tenni, majd alsó-felső sütési módon kb. 180 fokon addig sütjük, míg a bacon megpirul, és a spárga is eléri az izlés szerinti puhaságot. Előkészítéskor hámozni nem szükséges.   2) Fokhagymás spárgasípok A legvékonyabb spárgát, gondosan meg kell mosni, majd az alsó harmadát levágni. Teflonbevonatú, széles serpenyőbe szorosan egymás mellé tesszük őket. Majd megszórjuk valamennyi sóval vagy vegetával, majd zúzott fokhagymát teszünk a tetejére. Extra szűz olivaolajon pirítsuk folyamatos forgatás mellett kb 20 percig, amíg eléri az ízlés szerinti puhaságot.Még éppen roppanósan a lefinomabb,de teljes puhaságúra is süthető.   II. Ha rakott ételekhez előfőzni,  sós, enyhén cukros vizben kell 5-10 percig spárgavastagságtól függően.   III. Fagyasztás Előfőzni 3 percig sós-enyhén cukros vízben,majd hirtelen lehűteni hideg vízzel, majd úgy tenni a fagyasztóba.   IV. Egytálételek   1. Tejszínes rakott spárga Hozzávalók 4 főre: 1 kg zöldspárga 80 dkg csirkemell 1 csomag újhagyma vagy 1 db vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 400-500 ml tejszín 15 dkg tarppista sajt só, bors, mustár, zöldfűszerek, olivaolaj Csirkemellfilét kockázok; sózom,borsozom, kevés mustárral bekenem, kicsit állni hagyom. Hagymát kockazok (ha van újhagyma, azt használom), olivaolajon megpirítom, beleteszem a csirkehúst. Megpirítom aranybarnára minden oldalát a húskockáknak, majd fűszerezem zöldfűszerekkel (petrezselyem, bazsalikom),zúzott fokhagymát teszek rá, pici vízzel felöntöm, főzöm kicsit. (Én hozzateszek 1 csirkés leveskockát, h.jobb izű legyen, de bármilyen ételízesítő mehet bele, de ez opcionális) majd kevés fehér borral felöntöm. Ez is opcionális.:-) A spárgát (lehet apróra vágva is) előfőzöm sós vízben. Tepsi aljába egyengetem az elészült húsragut, majd a tetejére a spargát, ezután annyi tejszínt (20%-os-cukrozatlan habtejszín a krémessége, sűrűsége miatt) A tetejére halmozok reszelt sajtot, végül a sütőben kicsitt összeforralomé és a sajtot a tetején megpirítom. Krokettal isteni.   2. Klasszikus darált husos, rizses rakott spárga tetején tejföllel (mint egy rakott karfiol vagy rakott zöldbab (van amikor tejföl helyett besamelt öntök rá, így finomabb)   3. Krumplis rakott spárga Hozzávalók 4 főre:   1 kg zöldspárga 8 db csirkecombfilé kb. 1 kg krumpli 1 csomag újhagyma vagy 1 db vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma tejföl 25 dkg tarppista sajt só, bors, zöldfűszerek, olivaolaj   Csirkecombfilét kicsivel kisebbekre vagom, előfűszerezem sóval, borssal - kevés olivaolajon serpenyőben aranybarnára elősütöm. Magas falú tepsi alját olivaolajjal kikenem. Nyers krumplit vekony karikara vagom, bekenem olajjal ( rögtön a tepsiben csinálom) majd megszórom a krumplik oldalait kevés sultkrumplifűszerrel és sóval. Több réteg vékonyra vágott krupli van a tepsi alján, majd a tetejére teszem egymás mellé az elősütött húsokat. A hús tetejére nyers, de sóval vagy vegetaval bekent nagyon vekony spárgat teszek púposan (összeesik majd a sütés közben úgyis) A hús után visszamaradt olajjon zöldhagymát piritok, par gerezd fokhagymát és kevés zöldfűszert rövid ideig, hogy a fűszerek ne égjenek meg. Az elkészűlt szaftot pedig ráöntöm a spárga tetejere., majd alá öntök 1-2 dl fehér bort. Letakarom alufóliával, es a sütőben legalabb egy - masfel.orat sütöm a nyers zölségek miatt 200 fokon alsó-felsősütési funkción. Ha minden megpuhult, kiveszem, leveszem az alufóliát, majd kenek a tetejere tejfölt es reszelek a tetejere sajtot is. Majd mehet vissza a sütőbe kb 10 percre, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején.

1400 Ft / csomag
1400 Ft/csomag

Zöld spárga 1 kg (többféle vastagságban)

1 kilós csomagok. Csomagolás: Sütőpapír és fonal. Válaszd ki, hogy milyen vastag sípokat szeretnél kérni.   Spárgás ételek receptjei: Az alsó harmada (a fehértől feljebb még) levágandó, el kell dobni.   I. Köretnek: 1) baconbe tekert spárga Két vekony spárgasípot 2 db füstölt bacon szeletbe betekjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe az elkeszített párosokat tenni, majd alsó-felső sütési módon kb. 180 fokon addig sütjük, míg a bacon megpirul, és a spárga is eléri az izlés szerinti puhaságot. Előkészítéskor hámozni nem szükséges.   2) Fokhagymás spárgasípok A legvékonyabb spárgát, gondosan meg kell mosni, majd az alsó harmadát levágni. Teflonbevonatú, széles serpenyőbe szorosan egymás mellé tesszük őket. Majd megszórjuk valamennyi sóval vagy vegetával, majd zúzott fokhagymát teszünk a tetejére. Extra szűz olivaolajon pirítsuk folyamatos forgatás mellett kb 20 percig, amíg eléri az ízlés szerinti puhaságot.Még éppen roppanósan a lefinomabb,de teljes puhaságúra is süthető.   II. Ha rakott ételekhez előfőzni,  sós, enyhén cukros vizben kell 5-10 percig spárgavastagságtól függően.   III. Fagyasztás Előfőzni 3 percig sós-enyhén cukros vízben,majd hirtelen lehűteni hideg vízzel, majd úgy tenni a fagyasztóba.   IV. Egytálételek   1. Tejszínes rakott spárga Hozzávalók 4 főre: 1 kg zöldspárga 80 dkg csirkemell 1 csomag újhagyma vagy 1 db vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 400-500 ml tejszín 15 dkg tarppista sajt só, bors, mustár, zöldfűszerek, olivaolaj Csirkemellfilét kockázok; sózom,borsozom, kevés mustárral bekenem, kicsit állni hagyom. Hagymát kockazok (ha van újhagyma, azt használom), olivaolajon megpirítom, beleteszem a csirkehúst. Megpirítom aranybarnára minden oldalát a húskockáknak, majd fűszerezem zöldfűszerekkel (petrezselyem, bazsalikom),zúzott fokhagymát teszek rá, pici vízzel felöntöm, főzöm kicsit. (Én hozzateszek 1 csirkés leveskockát, h.jobb izű legyen, de bármilyen ételízesítő mehet bele, de ez opcionális) majd kevés fehér borral felöntöm. Ez is opcionális.:-) A spárgát (lehet apróra vágva is) előfőzöm sós vízben. Tepsi aljába egyengetem az elészült húsragut, majd a tetejére a spargát, ezután annyi tejszínt (20%-os-cukrozatlan habtejszín a krémessége, sűrűsége miatt) A tetejére halmozok reszelt sajtot, végül a sütőben kicsitt összeforralomé és a sajtot a tetején megpirítom. Krokettal isteni.   2. Klasszikus darált husos, rizses rakott spárga tetején tejföllel (mint egy rakott karfiol vagy rakott zöldbab (van amikor tejföl helyett besamelt öntök rá, így finomabb)   3. Krumplis rakott spárga Hozzávalók 4 főre:   1 kg zöldspárga 8 db csirkecombfilé kb. 1 kg krumpli 1 csomag újhagyma vagy 1 db vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma tejföl 25 dkg tarppista sajt só, bors, zöldfűszerek, olivaolaj   Csirkecombfilét kicsivel kisebbekre vagom, előfűszerezem sóval, borssal - kevés olivaolajon serpenyőben aranybarnára elősütöm. Magas falú tepsi alját olivaolajjal kikenem. Nyers krumplit vekony karikara vagom, bekenem olajjal ( rögtön a tepsiben csinálom) majd megszórom a krumplik oldalait kevés sultkrumplifűszerrel és sóval. Több réteg vékonyra vágott krupli van a tepsi alján, majd a tetejére teszem egymás mellé az elősütött húsokat. A hús tetejére nyers, de sóval vagy vegetaval bekent nagyon vekony spárgat teszek púposan (összeesik majd a sütés közben úgyis) A hús után visszamaradt olajjon zöldhagymát piritok, par gerezd fokhagymát és kevés zöldfűszert rövid ideig, hogy a fűszerek ne égjenek meg. Az elkészűlt szaftot pedig ráöntöm a spárga tetejere., majd alá öntök 1-2 dl fehér bort. Letakarom alufóliával, es a sütőben legalabb egy - masfel.orat sütöm a nyers zölségek miatt 200 fokon alsó-felsősütési funkción. Ha minden megpuhult, kiveszem, leveszem az alufóliát, majd kenek a tetejere tejfölt es reszelek a tetejere sajtot is. Majd mehet vissza a sütőbe kb 10 percre, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején.

2800 Ft / csomag
2800 Ft/csomag